Adventi készülődés 3. – karácsonyfa kartonból

Posted by:

KreARTON_karton_karácsonyfa_újrahasznosítás_dekoráció4

Az adventi karton újrahasznosító anyag számomra legkedvesebb pontja ez a mini karton karácsonyfa. Mégpedig azért, mert mikor megszületett a fejemben a gondolat, hogy kartonból kell karácsonyfát csinálni, az pontosan így nézett ki először.

A legegyszerűbb formát – ami sokszor persze a legattraktívabb tud lenni – használtam, hogy meglássam, hogy mutat térben.

És amellett hogy könnyű ezzel a háromszög formával dolgozni, szép, letisztult, és illlik tulajdonképpen mindenféle hangulatú helyiséghez.

Így hát ez alkalommal is ezt készítettük el egy kreatív délelőttön Borival, mindketten élvezve a megállhatunk egy pillanatra és létrehozhatunk valamit érzést.

Az elkészítés menete:

KreARTON_karton_karácsonyfa_újrahasznosítás_dekoráció1

1. Vágjunk két háromszög formát.

KreARTON_karton_karácsonyfa_újrahasznosítás_dekoráció2

2. Az egyiken középen alulról, a másikon középen felülről vágjunk egy bemetszést, mindkét oldalról a fa feléig. A bemetszésnek olyan vastagnak kell lenni, mint az anyag vastagsága, tehát nem elég csak egy vágás, vastagítsuk meg a kartontól függően 3-5 mm-re.

KreARTON_karton_karácsonyfa_újrahasznosítás_dekoráció4

3. Csúsztassuk össze a két elemet, ami a széles talpán remekül, stabilan fog állni.

KreARTON_karton_karácsonyfa_újrahasznosítás_dekoráció5

4. Díszítsük a karácsonyfát. Mi fehér filccel dogloztunk, mert a barna kartonon ez igazán szépen mutat.

Az anyagot a Derecske Alamalé csomagoló dobozából készítettük, a Derecskei Gyömölcsös kérésére. Jó tudni, hogy a felelős cégek is foglalkoznak azzal mi történik a rengetek csomagolóanyaggal. Élmény volt az anyagot készíteni.

0
  További bejegyzések