Lakás dekoráció saját kezűleg

Posted by:

Már egy jó ideje tart a rajongásom a geometrikus formák, és ezáltal a geometrikus formájú díszek iránt. Ha lakás dekorációról beszélünk, azért hálás téma, mert évszaktól és ünneptől függetlenül használhatjuk őket. Akaszthatjuk tavaszi barka ágakra, lógathatjuk faágról más díszekkel kiegészülve, vagy így karácsony környékén akár a karácsonyfára, karácsonyi dekorációk elemeként is használhatjuk.

krearton_geometrikus_diy_6

Csináld-magad dekorációs csomagunk segítségével, te is alkothatsz egyedit, olyat, ami csak nálad létezik, unikális, és megismételhetetlen. A dísz készítéséhez egy alapot adunk, illetve külön erre a célre válogatott lapokat, és szalagot. A csomag nem is lenne KreARTON, ha nem igyekeztünk volna becsempészni a számunkra oly fontos újrahasznosítást, újragondolást.

A geometrikus formák tervezésénél arra törekedtem, hogy teljesen hulladék mentesen készíthessük el az alap formákat. Így olyan alakzatok születtek, amiket egymásból kipattintva egy, illetve több különleges forma a formában díszt kaphattok. A mellékelt lapokat csomagolóanyagaink maradékaiból és régi, kidobásra ítélt újságokból, kottákból csomagoltuk hozzá nektek. A csomagot átkötő szalagot a díszek felakasztásához tudjátok használni, amiket színben, stílusban passzolóan válogattuk a megfelelő csomagokhoz.

krearton_geometrikus_diy_10

A díszt a NATU 2016. decemberi dobozához készítettük számotokra.

És íme néhány ötlet, hogy alkothatsz Te is egyedit:

krearton_geometrikus_diy_10

A keret forma közepébe lógathatsz papír díszeket, akár karácsonyfa, szív alakra vágott papírokat, akár fényképeket is. Mi nem annyira tematikusan inkább maradtunk a geometrikus formáknál, és random kivágott háromszögekkel díszítettük a lelógó szalagot.

A keretet vízszintesen is körbetekerhetitek szalaggal, amikre kis facsipeszekkel apró papírlapokat csíptethettek. Szóval igazi képkeretként használhatjátok.

krearton_geometrikus_diy_3

A soron következő elemnél mi egy dekortapasz és a mardék csillogó papírokból kivágott további háromszögekkel dolgoztunk. Feliratot persze kézzel is írhattok a kartonra.

krearton_geometrikus_diy_12

 

 

A következő elemnél a régi újságpapírt vettem elő és egyszerűen a számomra legjobban tetsző részét felragasztottam a formára. A közepére pedig egy fából készült gyöngyöt kötöttem. Nagyon szeretem a natúr hatűsú díszeket, ehhez jól passzolhat még kisebb toboz, akár egy pici darab fenyőág is fellógatva.

 

 

 

krearton_geometrikus_diy_5

 

 

Jól jöhet még a dekorálásnál néhány filctoll, festék is. Én krétafilcet és tartós arany filcet használtam, de akár alkoholos filc, vagy sima filctoll is jó lehet a célra.

 

 

Alkossatok bátran és alkossatok egyedit!

krearton_geometrikus_diy_6

krearton_geometrikus_diy_11krearton_geometrikus_diy_7

0
  További bejegyzések