Készítsetek családfát!

Posted by:

Múltkor bemutattuk nektek az évszakfát, elmondunk néhány dekorációs lehetőséget. Az oldalunkon láthattátok, hogy egy színező készletünk is van hozzá, ami segít elindítani,  a hogyan is kezdjünk hozzá zűrzavarban benneteket.

Biztos tapasztaltátok, ha leültök a gyerekekkel beszélgetni az évszakokról, és azok változásairól, rengeteg érdekes dolgot megtudhattok. Nagy izgalmas és sokatmondó, hogy ők mit emelnek ki egy-egy évszakkal kapcsolatban. Mi a kedvenc évszakuk? Mi a kedvenc elfoglaltságuk? Mi az, aminek adott évszak, évszakfájára mindenképp fel kell kerülni?

Nyugodtan legyetek formabontóak: ezen az évszakfán lehet fagyi, egyszerre többféle gyümölcs, akár kedvenc helyeinket is megjeleníthetjük rajta. A lényeg abban áll, hogy egy egységben látjuk mindazt ami fontos számunkra.

Ha eljön egyszer a tavasz, nézegetjük a feldíszített fánkat, és minden nap emlékeztet rá bennünket, mi az amit szeretünk, miért jó, hogy tavasz van.

Viszont amíg nem jön el a tavasz, – és gondolom a téli évszakfa már mindenkinél fel van díszítve 🙂 – szóval addig adok egy másik ötletet.

KreARTON_karton_dekoracio_evszakfa_cardboard_reuse_design0022

Készítsetek családfát!

Garantáltan remek móka ez is. A gyerekek imádnak fényképeket nézegetni, beszélgetni a múltról. Szeretik magukat látni kicsinek, és szeretik szüleiket, nagyszüleiket nézegetni a régi képeken. Számukra nagyon érdekes, hogy anya és apa is volt kisgyerek, hogy a nagyi, nem nagyinak született, ő is volt fiatal lány.

Segít nekik megérteni az idő múlását. Egyúttal beszélgethetünk régi emlékekről, kalandokról.

Igazi, hűvös, téli estékre való elfoglaltság.

0
  További bejegyzések