A mi házunk, a mi várunk

Posted by:

A mi játszóházunk már több mint 2 éve velünk lakik. Nemrégiben az Otthon magazinhoz fotóztak nálunk, így meg is mutatom saját darabunkat.

Volt egy előző példánya, a tényleges prototípus, de hát nálunk természetesen ezekből a karton játékokból nem egy darab van 🙂

Azóta már sok funkciót találtak neki a gyerekek, a sima kuckótól, a váron keresztül, a kisboltig. Mióta tanulgatják a számokat az utóbbi funkcióját használják ki leginkább, könyvesboltot, közértet reneznek be, és az ablakból árulják a portékát. Papírból készített árcédulák vannak, és a bolt innentől rendkívül egyedi összeadási és kivonási műveletek színtere. Néha a vásárló több pénzzel távozik, mint jött, de ez rendben is van így, még óvodás korban.

A házat több módon lehet összeépíteni, az oldal és tetőelemek egyszerűen összecsúsztathatók, így bármikor könnyen “lapra szerelhető”, és eltehető.

A kisház díszítését teljesen a gyerekre bíztam, hiszen éppen azért terveztem natúrra, hogy a gyerekek saját fantáziájuk szerint kelthessék életre a játékot. Minden vonalnak jelentése van, és több év távlatából is pontosan el tudják mondani mit ábrázol az a rajz, ami nekünk felnőtteknek megfejthetetlen, és hogy ki és mikor rajzolta.

Ezért imádom a gyerekek alkotásait, és ezért gondolom, hogy úgy van az jól, ha azt rajzolhatják, és úgy, ahogy ők szeretnék.

0
  További bejegyzések